luni, 17 martie 2008

simirad si santajul la Nichita

Un lucru este cert: Simirad vrea o functie locala de influenta. Si stie ca acum este cel mai prielnic moment pentru a o obtine. Cum? Prin jocuri care pot fi considerate santaj, dar pe care oamenii politici din Romania le accepta si le practica fara nicio jena.

Simirad stie ca Nichita se teme de o eventuala candidatura a sa la Primaria Iasi. Asta ar insemna pierderea unui electorat important pentru Nichita. De aceea forteaza mana lui Nichita pentru a obtine ceva in schimbul noncombatului sau. Anume functia de presedinte al CJ. Problema e ca Nichita va trebui sa-l inlature pe actualul presedinte al CJ, Lucian Flaiser. Care printre altele are la sanul sau o buna parte din organizatia judeateana a PSD, in special primari, pe care i-a primenit cu fonduri de la CJ. Iar mai nasol, pentru jocul asta periculos pe care il face Nichita, este ca Flaiser este incontrolabil. De catre Nichita, binenteles. Caci la comenzile lui Solcanu inca mai raspunde.

Si atunci, se naste urmatoarea intrebare: daca Flaiser nu poate candida la functia de presedinte al CJ din partea PSD, cine il poate opri sa nu faca acest lucru din postura de independent? Raspuns: nimeni din aripa Nichita! Cei care l-ar putea opri pe Flaiser sunt foarte interesati ca Nichita sa-si rupa gatul, prin urmare chiar il vor incuraja pe "nea Lucica" sa-si incordeze muschii. Deci este clar ca sansele lui Simirad de a deveni presedinte se reduc. In aceste conditii, va mai pofti dl. Constantin Simirad la borcanul cu miere de la CJ? Sau va intra in cursa la Primaria Iasi pentru a-l incurca pe Gigi. Asa de sanchi!

Niciun comentariu: