marți, 25 martie 2008

Greseli care costa voturi

Nu pot sa nu observ ca, pe masura ce se apropie momentul alegerilor locale, mirificul nostru primar, Gheorghe Nichita, comite din ce in ce mai multe greseli. Nu stiu daca ele sunt mai vizibile acum, pentru ca se apropie campania, iar primarul este supus unei presiuni fantastice din partea celorlalti contracandidati. Cert este insa ca aceste greseli sunt bine evidentiate si speculate si nu fac altceva decat sa afecteze procentele lui Gheorghe Nichita.

De pilda, chestia asta cu intentia finilor primarului de a inregistra marca "Copou" la OSIM a starnit destula valva in urbe, iar destule persoane din oras au reactionat anti-Nichita la auzul acestor fapte. Practic, declaratiile in doi peri ale primarului si lipsa sa de atitudine in acest caz au facut ca, in jurul acestei povesti, sa se poata tese tot felul de insinuari, mergandu-se inclusiv pana la acreditarea ideii ca primarul ar fi implicat in aceasta miscare marsava. Repet. Prost consiliat si cu o reactie demna de un baron local caruia i se rupe de astfel de chestiuni, Nichita nu a facut altceva decat sa starneasca un val de antipatie. Multe, putine, aceste voturi se vor contabiliza in curand.

Nu de mult timp, pe bulevardul Pacurari, pe partea dreapta spre sensul de iesire din oras s-a interzis oprirea/stationarea autovehicolelor. Aceeasi poveste este implementata si pe bulevardul Independentei. Am crezut prima data ca niste baieti destepti fac aceasta miscare pentru a-l carota pe primar. Am aflat insa, cu stupoare, ca ideea ii apartine chiar lui Gheorghe Nichita si aparatului sau, majoritar din dobitoci, cu care conduce municipiul de aproape 4 ani si jumatate. Practic, cateva sute de ieseni, proprietari de masini, care locuiesc sau isi desfasoara activitatea in aceste zone nu mai au unde sa-si parcheze masina. Asta pentru ca in peste 50 de luni de mandat Nichita si PSD nu le-a facut 1mp de parcare. In schimb a cheltuit vreo 10 milioane de euro cu echipa de fotbal. Cunosc destul de multe persoane care locuiesc in Pacurari. Mi-au povestit ca au ajuns sa se certe si sa se bata cu vecinii pentru un loc de parcare. Au ajuns sa se trezeasca cu masina zgariata sau cu un borcan de muraturi in parbriz pentru ca au ocupat inaintea altcuiva un loc de parcare. Iata la ce a dus solutia lui Nichita. Alti nemultumiti, alte voturi pierdute.

Gropile din oras nu fac altceva decat sa starneasca nemultumirea soferilor. Primarul nu a facut nimic concret in acesti ani pentru a remedia problema. A inceput acum, in ajunul alegerilor, sa faca alte asfaltari electorale. Problema e ca aceste asfaltari si modernizari se fac pe artere pe care se circula foarte bine si nu erau probleme. Iar daca ar fi sa enumeram toate greselile din ultima perioada observam ca situatia primarului nu e una tocmai fericita.

Niciun comentariu: