vineri, 28 martie 2008

Pact cu diavolul

Discutam ieri cu un prieten despre problemele orasului, despre Nichita, despre alegerile locale, despre combinatii si jocuri murdare. Informatiile noastre puse cap la cap au dat un scenariu mai mult decat plauzibil pentru modul in care va evolua campania electorala, precum si rezultatele alegerilor pentru fotoliul de primar al Iasului.



Din informatiile pe care le detin pana in acest moment stiu ca s-a facut o intelegere clara intre Gheorghe Nichita si Relu Fenechiu, care prevede, printre altele, si urmatoarele "clauze":

1. Nichita si Adomnitei vorbesc aceeasi limba in campanie: Oprea e un incapabil, un neadaptat, un prost manager, etc.



2. Nichita si Adomnitei nu se ataca reciproc si nu isi fac probleme unul altuia. In caz ca vor fi nevoiti sa se atace, o vor face pe probleme nesemnificative, asa incat sa nu pericliteze sansele unul altuia.



3. In cazul in care Nichita ajunge primar, se repeta "schema Neculau" din 2004. Adica, pentru meritele deosebite din timpul campaniei, PNL va primi un post de viceprimar. Celalalt va fi binenteles cainele de paza din Primarie, Constantin Neculau.

4. PSD va desemna drept candidat la presedentia CJ un candidat mai slab decat Lucian Flaiser, asa incat sansele PNL pentru a obtine aceasta functie sa creasca. Pactul se respecta si pentru algoritmul functiilor. Un vicepresedinte va fi al PNL si unul al PSD. Asta indiferent de cine va iesi presedinte.

Acum trei-patru ani Nichita se vaita in public si pe la toate colturile ca este hartuit de Fenechiu si oamenii lui (Prisacaru, Dobos, etc). Fenechiu contraataca si ne povestea cat de incompetent, hot si corupt este Nichita. Intre timp primarul PSD i-a pus, baronului PNL, mai multe afaceri pe tava, drept pentru care corb la corb nu mai scoate ochii.

Niciun comentariu: