joi, 27 martie 2008

Miscari in media

Dupa ce Viorel Roman a preluat "Flacara Iasului", primarul Gheorghe Nichita s-a asigurat, printr-o strangere discreta de oute a noului proprietar, ca nu va avea probleme dinspre piramida lui Dubet. Am primit de la mai multe surse (cu care colaborez de multi ani) cateva informatii nou-noute: primarul vrea sa-si mai traga la chimir inca doua gazete.

O gazeta va fi infiintata cat de curand si are ca scop unic lupta de campanie. Se va numi "Iasi plus" sau ceva de genul acesta. Banii pentru sustinerea gazetei provin din contributiile mai multor firme care au contracte puse pe tava de Primarie, din bani publici, dar si de la sponsorii fideli ai primarului. Primarul isi doreste o gazeta de campanie in care va putea sa-si atace, fara menajamente, adversarii politici. Initial, schema era sa acapareze "Monitorul", insa discutiile au esuat tocmai din cauza cerintelor lui Nichita: de a avea controlul editorial si dreptul de decizie prin oamenii pe care vroia sa-i impuna. Cum afacerea a picat, echipa de forta a primarului va scoate o gazeta noua doar pentru anul electoral.

Iar cea de a doua miscare se refera la negocierile dintre Nichita si Soranescu pentru preluarea "Jurnalului de Est". Nu stiu care a facut primul pas (Soranescu ca e falimentar si nu mai are bani de bagat in gazeta, sau Nichita ca are nevoie de liniste pana in iarna). Cert e ca Nichita cauta printre sponsorii sai strategici doritori sa devina patroni la "Jurnalul". Pretul e cam piperat (vreo 7 miliarde, plus datorii inca vreo 3-4 miliarde) si inca nu s-au gasit pretendenti Singurul interes al lui Nichita e ca gazeta sa nu schimbe brusc sensul de mers inspre PDL si inspre Oprea, asa cum a facut-o unul dintre actionari, senatorul Neculai Apostol.

Niciun comentariu: