vineri, 14 martie 2008

Razboiul Basescu - presa

Toate televiziunile abunda de stiri si comentarii despre atacul presedintelui Traian Basescu la adresa presei. Clasa politica se agita, reprezentantii mass-media contraataca, iar societatea civila ia atitudine. Din toata aceasta abundenta de declaratii si pareri se pot trage clar cateva concluzii, idei pe care le impartasesc si eu:
1. Basescu greseste in mod profund atunci cand ataca presa, politicienii, oamenii de afaceri, etc, si aduce acuze grave si jigniri fara a produce dovezi care sa sustina declaratiile sale.
2. Iesirile repetate de acest gen ale presedintelui Basescu sunt sub demnitatea unui sef de stat si dauneaza grav imaginii institutiei care o reprezinta.
3. Atitudinea sa de a denigra si jigni orice persoana care il critica sau nu este de acord cu opinia sa lasa impresia ca are apucaturile unui dictator.
4. Fiica sa, Elena Basescu, prin intrarea in viata politica, la varful unui partid important, devine persoana publica. Prin urmare, Elena Basescu si-a asumat, prin acest pas, riscul de a fi criticata de presa. Iar in cazul in care se simte ofensata de criticile aduse sau de informatiile publicate in presa, se poate adresa Justitiei pentru repararea onoarei.
5. De vreme ce a reusit prin calitatile sale sa se impuna intr-o functie de conducere in PD-L, este de la sine inteles ca Elena Basescu isi poate purta singura de grija si este capabila sa faca fata unor dezbateri publice despre activitatea si capacitatile sale politice. Prin urmare, prin folosirea prerogativelor de presedinte pentru a rezolva o problema personala a fiicei sale, Traian Basescu nu face decat sa dea apa la moara presei si adversarilor politici pe doua directii: prima, ca-si foloseste in general prerogativele si influenta de presedinte de a rezolva diverse probleme, inclusiv ale asa-ziselor grupuri de interese din jurul sau, si a adoua, ca fiica sa a promovat in politica pe criterii de nepotism si nu pe calitati si abilitati personale.

Un comentariu:

Ovidiu spunea...

Stimate domnule Neamtu,
De ce mama dracului click-ul pe Flacara Iasului duce la blogul lu' matale?