marți, 18 martie 2008

Dezvaluiri socante despre Basescu

Aseara, pe postul de televiziune Antena 3, parte a trustului de presa Intact, am urmarit emisiunea "Sinteza zilei" cu Mihai Gadea, Ion Cristoiu si Valerian Stan. In afara atacurilor sau contraatacurilor la adresa presedintelui Traian Basescu pe tema razboiului pe care acesta la declansat impotriva trustului Intact, telespectatorii au fost martorii unor dezvaluiri socante. Daca cele prezentate in emisiune sunt reale, speculate la maxim de adversarii politici ai PD-L, pot influenta in mod categoric alegerile din acest an si chiar traiectoria politica a presedintelui Basescu.

In primul rand, Valerian Stan a facut public unele pasaje aparute intr-un interviu aparut in 2006 in "International Herald Tribune" in care actualul presedinte recunostea ca in timpul cat a fost comandant de vas, desi era casatorit, frecventa bordelurile din strainatate. Acelasi jurnal, potrivit spuselor lui Valerian Stan, l-a catalogat pe Basescu drept un afemeiat. Cele doua dezvaluri vor influenta in mod categoric doua tipuri de alegatori: o parte a electoratul feminin care nu accepta ideea ca sotiile sa fie inselate de barbati si umilite in acest hal in public, si electoratul care respecta valorile crestine traditionale romanesti care infiereaza un astfel de comportament.

In al doilea rand, Valerian Stan a facut publice unele pasaje dintr-un interviu acordat de Maria Basescu, sotia presedintelui, in anul 1995, republicat de cotidianul "Libertatea" in august 2006. Potrivit acestor pasaje, Maria Basescu declara la aceea vreme (1995) ca viata alaturi de Traian Basescu a fost una foarte grea: singuratate, multa munca, putin respect, putine satisfactii, etc. Dar cele mai importante dezvaluri au fost despre modul cum priveste Basescu femeia si despre comportamentul fiicei cele mici, Elena. Astfel, potrivit Mariei Basescu, in acceptiunea presedintelui, rolul sotiei sau al femeii in general este la cratita, sa slugareasca familia si sa fie supusa. Potrivit aceluiasi interviu, Maria Basescu recunoaste ca, in timpul unor certuri cu fiica sa Elena, aceasta din urma a devenit violenta si a trantit-o de pereti!!! Iar speculatia celor prezenti in emisiune s-a dus pana acolo incat sa se intrebe daca nu cumva Elena Basescu a copiat acest comportament violent fata de Maria Basescu de la presedintele tarii. In orice caz, prin declaratiile referitoare la comportamentul Elenei Basescu din acea perioada (cand avea 14-15, cred) date de mama sa, emisiunea a desfiintat ipoteza lansata de presedinte ca fiica sa ar fi un copil inocent si timid.

Nu stiu cum vor fi speculate aceste dezvaluri de mass-media si de adversarii politici ai PD-L. Nu stiu ce reactie va avea presedintele la acest subiect. Stiu insa ca aceste dezvaluri vor face multa valva in campanie si vor face parte din arsenalul de estompare a popularitatii presedintelui, si implicit a intentiei de vot in ceea ce priveste PD-L. Este clar pentru toata lumea ca lupta pentru putere in Romania a devenit una de "a fi sau a nu fi".

2 comentarii:

onciu spunea...

Domnule,dumneata esti tot un tonamat.Crezi oare ca voturile pentru Basescu se dau in functie de ce comenteaza ''leptopul''si de ce redai dumneata in acest blog? Cred ca am fi naivi sa credem acest lucru.Cine dintre marinari nu s-au dus si la bordeluri.Crezi ca a fost vreunul? Eu nu cred.

Dragos spunea...

Intr-o tara normala aceste devieri ar fi taxate de alegatori. Sa speram ca si democratia noastra "originala" s-a maturizat si astfel de politicieni vor fi indepartati din viata politica.