miercuri, 19 martie 2008

Deznodamint amanat

Delegatia PSD Iasi prezenta la negocieri la Bucuresti nu si-a rezolvat problema care macina filiala si sta sa declanseze un razboi fara precedent. Deznodamintul luptei pentru candidatura la functia de presedinte al Consiliului Judetean a fost amanat. Prezenti ambii la Bucuresti, atat Lucian Flaiser cat si Constantin Simirad au refuzat orice alta oferta din partea conducerii centrale a PSD. Ambii isi doresc candidatura, din partea PSD, pentru functia de presedinte al CJ. S-a hotarat prin urmare asteptarea rezultatelor ultimului sondaj comandat pentru a se vedea cum arata cifrele si ce se mai poate discuta si negocia cu cei doi pretendenti.

In atare conditii, primarul Gheorghe Nichita nu a scapat de cele mai importante doua probleme care ii pot influenta scorul electoral din batalia pentru Primaria Iasi: prima, posibilitatea ca Simirad Constantin sa intre in cursa pentru fotoliul de primar, si a doua, posibilitatea unei razmerite interne generate de aripa Solcanu-Flaiser ca urmare a inlaturarii din schema puterii a actualului presedinte al CJ.

Singura problema care s-a transat (si l-a scapat pe Nichita de o grija in plus) este conflictul de la Pascani. Dumitru Pantazi va fi candidatul PSD pentru Primarie. Neculai Ratoi va fi candidatul PSD pentru un fotoliu de senator in colegiul care va include Pascaniul. De asemenea, Florin Constantinescu va fi unul dintre candidatii pentru Camera Deputatilor in colegiul ce va include municipiul Pascani.

Niciun comentariu: