joi, 10 aprilie 2008

Porumboiu, un ipocrit

Cand il intrebi ce fel de om este, Adrian Porumboiu iti povesteste cat de cinstit, onest, curat si uscat se afla. Iti toarna minciuni despre cinstea si verticalitatea sa incat chiar il crezi pe cuvant. Uneori, si el crede in minciunile pe care ti le spune.

Vad ca acest personaj a devenit din ce in ce mai antipatic in fotbalul romanesc. Dupa ce a facut blat ordinar cu Steaua, de nu vroiau vasluienii sa atace poarta lui Zapata, a aparut pe la TV si in presa si se dadea Fecioara Maria. Ba mai mult, acuza jucatorii si antrenorii ca au trantit meciul. Vrajeala ieftina. Nimeni de la Vaslui nu tranteste un meci decat daca i-o cere patronul. Ca doar nu-i stana fara stapani, ca la Poli Iasi! A trecu episodul cu Steaua si s-au mai linistit apele.

In schimb, a venit meciul cu Ceahlaul. Patronul/finantatorul Adrian Porumboiu e prieten la catarama cu patronul/finantatorul Gheorghe Stefan. Daca FC Vaslui e lipsita de griji (nici sanse la UEFA, nici probleme cu retrogradarea) ce nevoie avea sa bata pe Ceahlaul. In schimb formatia lui Pinalty avea nevoie de cele trei puncte ca de aer. Prin urmare, blatul s-a facut. Ce ma deranjeaza mai tare e, nu ca s-a aranjat un meci. Ca nu e primul si nici ultimul. Ma deranjeaza in schimb tupeul si nesimtirea acestui personaj obscur numit Porumboiu care se face ca n-are nicio legatura cu acest aranjament si joaca un teatru oribil pentru presa. Ma mir ca fiul sau, regizorul, nu i-a atras atentia cat de fals este cand joaca rolul omului cinstit si onorabil. Nu-l prinde bine aceasta postura. Asa ca, nu ne ramane decat sa-l ignoram pe acest impostor care, mai mult da din gura ca o parasuta de la gara.

Niciun comentariu: