luni, 21 aprilie 2008

Elan, Zobi si Irina si cacealmaua de milioane. De euro!

Retragerea Irinei Schrotter din cursa pentru Primaria Iasi a fost (sau nu!) o surpriza. Cert este ca in jurul creatoarei de boarfe s-a facut multa vilva. S-a dat in spectacol, a pozat in victima, a pozat in salvatoarea orasului, a jucat un teatru ieftin. Sau, cum ar spune sotul ei, a mers la cacealma. Pentru a sti cu adevarat motivul retragerii tovarasei Schrotter, ar trebui sa derulam filmul inapoi si sa vedem de ce a intrat modista ieseana in acest joc.

Sa recapitulam. Nichita da un teren din centrul Iasului firmei Iulius Group pentru a realiza un proiect imobiliar de amploare. Terenul incepe sa surida si altor investitori, printre care sotii "doamnelor" Schrotter si Radulescu. Pentru ca nu au reusit sa-i sufle lui Dascalu afacerea cu Primaria Iasi, cei doi au declansat un razboi monstru: atacuri in presa, dosare la Politie si DNA, carotaje politice, etc. In ciuda acestor lucruri, proiectul a mers mai departe. Cei doi sacali imobiliari au inteles faptul ca in privinta Palas nu se mai poate da inapoi. Dar, atunci, au vrut si ei, in compensare, o afacere de milioane moca. Adica, in termeni mai populari, dreptul de smecheri. De unde? Tot de la Nichita, pe care aveau cu ce-l stringe de oute. Prin urmare, doar trebuiau sa puna presiune pe el intr-o problema care-l doare: postul de primar.

Atunci, inevitabilul a aparut: Irina, creatoarea de boarfe, candidat la functia de primar al Iasului. A inceput sa faca tam-tam, a aparut prin presa, si-a mai luat citeva panouri publicitare, a platit citiva tineri sa umble bezmetici prin oras si sa-l streseze pe Gigi. Iar munca lor nu a fost in zadar. Gigi a cedat si le-a promis ce si-au dorit. Binenteles ca, cei doi sacali au cerut si garantii exprese inainte de a o scoate de pe scena pe doamna actor-candidat.

Firesc, le trebuia si o iesire onorabila. Iar ca sa joace la doua capete, chipurile se fac ca-l sustin pe Oprea. Cica, Irina ii cedeaza voturile ei lui Oprea. Care voturi? Ea are doar unul singur. Doar nu va inchipuiti ca Irina avea in portbagaj vreo doi-trei saci cu voturi si i le-a pus in circa lui Oprea! Hai sa fim seriosi. Cine vroia sa o voteze pe Irina se va reorienta: nu va merge la vot sau va vota pe altcineva. Dar nu neaparat pe Oprea. Poate pe Adomnitei, poate pe Nichita, sau poate pe altii.

Iar ca sa citez un mare om inca in viata, "va mai dau un element". Irina Schrotter era singurul candidat care i-o tragea in gura primarului Nichita. O singura voce care i-a stirbit multe procente. O singura voce care a scos la iveala golaniile si minciunile primarului. Cine cistiga prin disparitia acestei voci? Evident Nichita! De ce l-ar ajuta Irina Schrotter pe Nichita, dusmanul ei declarat? Pentru ca Zobi si Elan si-au primit afacerile care le doreau!

Daca Irina Schrotter vroia sa-l ajute pe Oprea raminea in cursa. Ar fi fost cel putin doi candidati care ar fi echilibrat balanta candidatilor iepure pe care ii are Gigi: Oancea si Adomnitei.

Niciun comentariu: