vineri, 4 aprilie 2008

Cu cine joaca solcanistii?

Daca se vor adeveri zvonurile ca Lucian Flaiser va trece la PD-L si va candida pentru presedentia Consiliului Judetean, inseamna ca acesta devine apogeul luptei din PSD intre aripile Nichita si Solcanu. Este evident ca Solcanu si-a montat vechii tovarasi de cumetrii si smenuri impotriva actualului presedinte al PSd, Gheorghe Nichita. Este la fel de evident ca Nichita nu a facut nimic pentru a-si crea un nucleu dur care sa-l sustina, si nu a facut nimic concret in scopul de a-l izola pe Solcanu de restul organizatiei.

Recentele miscari cu iz electoral (inlaturarea lui Neculai Ratoi si a lui Lucian Flaiser) au spart buboiul. Ratoi strange semnaturi pentru a candida la Primaria Pascani impotriva PSD. Flaiser, se pare ca a ales sa faca acelasi lucru la CJ. Sunt doua personaje cu bazine electorale importante care pot schimba oranduirea culorii politice in judet. Sunt ferm convins ca cei doi s-au sfatuit indelung cu batranul Solcanu, dar si cu greii de la centru din aripa Iliescu-Nastase. Practic, semnalul dat de Flaiser si Ratoi este ca aripa Solcanu nu capituleaza. Ba mai mult, isi cere drepturile la pozitii strategice.

Nu stiu cat de capabil este Nichita sa gestioneze acest razboi. Dar stiu ca nu a fost capabil sa inlature o parte din oamenii lui Solcanu din structurile de conducere. Acest lucru i-ar putea cauza grav, dupa alegeri, in cazul unor rezultate nesatisfacatoare. Ca sa nu mai spun ca, in cazul in care nu mai iese primar, solcanistii ii iau gatul pana in toamna. Iar daca va iesi basma curata din acest razboi, nu inseamna ca va avea parte de liniste. Deja, in jurul lui Simirad, se contureaza o grupare care doreste puterea in PSD Iasi...

Niciun comentariu: