miercuri, 2 aprilie 2008

Neculai Ratoi nu se lasa

Duminica, un personaj din fruntea PDL mi-a confirmat o informatie recenta: Neculai Ratoi, actual primar al municipiului Pascani, strange semnaturi pentru o noua candidatura. Asta in conditiile in care PSD l-a desemnat candidat pentru Primaria Pascani pe actualul viceprimar Dumitru Pantazi. Desi s-a jurat ca nu mai vrea la Primarie, Ratoi foloseste structurile de partid si de stat, pe care le are in mana de mai bine de 16 ani, pentru a strange semnaturi de la populatie pentru o noua candidatura. Si vrea sa candideze din partea unui alt partid!
In aceste conditii, exista doua posibilitati: ori primarul s-a certat cu cei din conducerea PSD si va rupe filiala in doua pentru a candida la Primarie, fie este o strategie a PSD pentru a castiga, pentru inca un mandat, fotoliul de primar.
In primul caz, este foarte posibil ca, in contextul certurilor multiple dintre Solcanu si Nichita, precum si dupa inlaturarea lui Flaiser, Ratoi sa fi realizat ca, in "filiala lui Nichita", nu mai are viata lunga. Prin urmare, singura lui sansa de a ramane in prim-plan si a pastra o pozitie de negociere pentru viitor este doar incercarea de a castiga Primaria Pascani. Independent sau din partea altui partid. Sanse are deoarece suburbiile, unde se aduna voturi bune, sunt in proportie majoritara cu el.
In al doilea caz, este plauzibila ideea unei strategii la PSD pentru alegerile din Pascani. Adica, Pantazi sustinut de PSD ia multe voturi de pe municipiu, in special de la alegatorii care sunt satui de Ratoi, dar nici nu ar vota cu Leonard Rusu sau Grigore Craciunescu, dar si o parte din voturile din suburbii, unde este destul de apreciat. In acelasi timp, Ratoi ar contabiliza voturile din suburbii si electoratul sau stabil din municipiu. In aceste conditii, exista sanse de peste 75% ca in turul doi sa intre Ratoi si Pantazi, reducand sansele lui Leonard Rusu. Practic, prin aceasta miscare, PSD ar avea asigurat fotoliul de primar si mai mult ca sigur si o majoritate in Consiliul Local.
Ramine de vazut ce se va intampla pana la alegeri si cine va lua startul in campania electorala.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mai exista posibilitatea ca la nivel local Ratoi sa fi batut palma cu Grigore leberalul, si astfel la primarie sa fie in felul urmator. Craciunescu sa fie primar si Ratoi pus vice. Astfel, primaria ar fi condusa de catre cine? Exact ... tot Ratoi.
Pantazi e jucat pe la spate chiar de "ajutorul de campanie" al sau... Vor fi surprize mari la Pascani