vineri, 4 aprilie 2008

Flaiser&PDL vs Simirad&PSD

Incepe sa se contureze tabloul de start pentru sefia Consiliului Judetean. PSD si-a anuntat candidatul in persoana lui Constantin Simirad. PNL il anunta pe Traian Dobre drept viitor pretendent la CJ. PC l-a anuntat pe Daniel Matasaru. Ramane PD-L. Restul chiar ca nu mai conteaza, decat in cazul in care vor arunca in joc un candidat surpriza.

A aparut o informatie, pe un site, neconfirmata oficial, cum ca Lucian Flaiser a batut palma cu PD-L pentru a deveni candidatul partidului prezidential in cursa pentru presedentia CJ Iasi. In acelasi timp, PNL l-a desemnat candidat pe Traian Dobre, ceea ce inseamna ca Flaiser l-a refuzat pe Fenechiu. Totodata, Flaiser a anuntat ca nu dispune de resurse financiare pentru a candida independent. Dar nu a zis ca nu ar vrea sa candideze. In aceste conditii, sunt sanse de peste 90% ca Lucian Flaiser sa fie optiunea PD-L. Un singur reper mai conteaza: zestrea de voturi si de oameni pe care o va aduce Flaiser la maritisul cu PD-L. Cat de mult vor conta aceste voturi se va vedea.

Cert este ca, in aceste conditii, lupta s-ar da intre Flaiser si Simirad. In conditiile in care in judet cei doi stau aproximativ la fel la notorietate si intentie de vot, decisive vor fi voturile din municipiu. Iar aici, PSD sta mai prost decat PD-L, iar in traista lui Simirad atarna greu scandalul creat de Solcanu&Nichita, in 2003, pentru a-l scoate pe acesta afara din Primarie. Asa ca lupta de la CJ devine mult mai aprinsa si mai stransa decat la Primarie.

Niciun comentariu: