luni, 21 aprilie 2008

Cresc sansele lui Gigi

Dupa modul cum demarase precampania electorala am avut curajul sa fac mai multe pariuri. Dar toate cu acelasi numitor comun: Gigi nu mai iese primar. Iar logica mea era simpla. Oprea ia in primul tur in jur a 33-35%. Nu neaparat ca e bun si il vor iesenii. Ci pentru ca ar fi singura alternativa a celor care vor sa scape de Nichita si are in spate un partid care va obtine pe municipiu acele procente de care pomeneam. Adomnitei va lua circa 12-15%. E tinar, are vizibilitate si notorietate, iar PNL nu sta chiar atit de prost la Iasi. Mai este Irina Schrotter care va musca si ea vrea 10-12%. Mai sunt si celelalte partide care vor aduna prin candidatii lor vreo 6-8%. Prin urmare, dupa logica de atunci, Nichita putea sa ia maxim 37-38%. Un primar in functie sa ia 37-38% cam nasol. Plus ca diferenta dintre el si urmatorul era foarte mica. Prin urmare, in turul doi ar fi fost o simpla formalitate pentru Oprea sa devina primar.

Lucrurile s-au schimbat radical. Irina Schrotter iese din scena. Prin urmare dispare un candidat anti-Nichita. In aceste conditii, actualul primar are sanse mari sa-si creasca procentele. Va trece, cred, peste 43-45%. Ceea ce ii asigura prima sansa in turul doi. Ba chiar, cu o campanie intelingenta, poate chiar sa cistige din primul tur.

Insa, toate aceste supozitii sunt valabile doar in conditiile unei desfasurari normale a campaniei. Pot aparea elemente noi, precum vizite la DNA, la Politie, retineri, dosare de coruptie noi, etc, care pot afecta procentele lui Nichita. In functie de acestea vom sti care sunt sansele lui Nichita sau ale lui Oprea de a deveni primari.

Un comentariu:

onciu spunea...

Dupa numarul de banci cu stative de flori puse mai ales in strada Stefan Cel Mare,cu scopul vadit de a lua ochii cetatenilor din Iasi,s-ar parea ca Nichita are cele mai mari sanse sa iasa primar,dar in nici un caz,din primul tur,cum au spus unii.Pe de alta parte,daca o sa-l mai trimita de multe ori pe acest domn Neculau,sa-l reprezinte in confruntari la TV cu ceilalti oponenti politici,o sa asistam la ascensiunea domnului Oprea,care,la ora actuala are mai putini votanti decat Nichita.Asa ca,domnul Nichita,nu trebuie sa se mai joace mult cu electoratul din Iasi.Va pierde primaria,pentru ca in ultimul timp au mai scazut si votantii PSD,datorita unor greseli ale domnului Nichita.