joi, 29 mai 2008

Securitatea si electoralele

Am studiat si eu "bomba" legata de colaborarea cu Securitatea a pesedistilor Gheorghe Nichita si Constantin Simirad lansata de senatorul PDL, Dan Carlan. Pina la urma, in perioada ce urmeaza, lucrurile se vor lamuri. Avand in vedere ca aceste chestiuni legate de Securitate sunt foarte sensibile la nivel de populatie, verdictul in acest caz va avea repercursiuni importante in evolutia vietii politice iesene. Ori Carlan este un mincinos ordinar si fara scrupule, ori pesedistii sunt turnatori la Secu. Alta varianta nu exista. Dar cel mai mult, ma frapeaza doua lucruri la aceasta iesire.

Primo. De obicei, senatorul era un tip calculat care, atunci cand iesea public cu acuze grave, dovedea si sustinea vorbele rostite cu documente, argumente logice si fapte arhicunoscute si indubitabile. Ieri n-a fost asa. Atunci imi pun o intrebare. Sunt cumva neacoperite acuzele senatorului Carlan si au doar rol de discreditare a contracandidatilor? Daca e asa, inseamna ca cei de la PDL sunt disperati datorita scorurilor electorale? Atunci, singurul care iese discreditat este chiar senatorul! Si s-ar putea ca aici, dupa campanie sa se traga linie si sa se incheie niste socoteli!

Secondo. Avand in vedere ca principala tinta a acestui atac este primarul Gheorghe Nichita, de ce nu a iesit sa faca publice aceste acuze, aduse de PDL, candidatul Dumitru Oprea? Iar, in opinia mea, aici exista doua explicatii mari si late. Ori Oprea nu are competenta morala sa faca acest lucru (poate cine stie ce o fi fost in trecutul sau!), ori Oprea stie ca aceste acuze sunt inventate si nu a vrut sa-si pateze imaginea cu un atac murdar!

Niciun comentariu: