joi, 15 mai 2008

O scrisoare ipocrita

Abia am ajuns acasa de citeva minute si am rasfoit atent o scrisorica postata in cutia postala de mesagerii domnului "primar" Dumitru Oprea. O scrisoare A 4 dedicata special iesenilor din cartierele Alexandru, Dacia si Mircea cel Batrin. Lasind la o parte faptul ca domnul Oprea pune in practica (prost si mult prea tirziu!) un soft de campanie pe care l-am dezvaluit unui fost viitor candidat al PD la Primaria Iasi, nu pot sa nu ma abtin sa nu fac o remarca.

Scrisoarea contine pe de o parte macheta electorala a "primarului" Oprea si un mesaj pentru cei din cartierele mai sus amintite, iar pe de cealalta parte enumerarea unor probleme identificate in cele trei cartiere si solutii oferite pentru rezolvarea lor. Totul frumos pina la un punct. Un punct care ma pune pe ginduri in privinta "primarului" Oprea.

Mai precis, printre cele 15 puncte sensibile, care sunt aproape universal valabile in toate carierele Iasului, am identificat o mare eroare. O eroare care ma face sa cred ca Oprea nici n-a trecut prin aceste zone. Sau daca a fost, trecerea sa a fost ceva de genul "ca Voda prin loboda". Sau, in termeni didactici: "i-a intrat pe o ureche si i-a iesit pe cealalta".

La obiect. Oprea se refera la punctul doi la "...starea proasta a liniilor de tramvai"! Pai, tovarase rector, daca matale deschideai bine ochii vedeai ca singura linie de tramvai care strabate cartierele Dacia si Alexandru e "misto". Adica e cea mai misto din tot orasul. E singura portiune reabilitata ca la carte de citiva ani si nu mai sunt probleme. E adevarat ca nu merg cu tramvaiul, dar am ochi sa vad. Si nici nu sunt fan "Nichita". Dar asta nu ma impiedica sa va arat ca aici gresiti. Poate aveti dreptate in rest, dar aici sunteti intr-o mare eroare.

O eroare care ma face sa cred ca aceste scrisori, chipurile personalizate, nu sunt decit un mod ipocrit prin care incercati sa convingeti electoratul ca va intereseaza problemele lor. Ca le-ati ascultat pasurile si ca le dati solutii.

Niciun comentariu: